[...] skoro jadłaś je wcześniej. Możesz dostarczyć za dużo fruktozy. Ja bym tu proponowałotręby owsiane, jakieś białko, i troszkę tłuszczu ew., oczywiscie do każdego posiłku warzywa z wyjątkiem przed/po tren. 20 - 21 kolacja - roznie (to co na obiad) Na noc powinno jeść się wyłącznie białko wolno wchłanialne, można dodać ew. troszkę tłuszczu, [...]
[...] na temat węgli. Miałem 10 przrszczepow Flory bakteryjne . Temu tak pisze o ww diecie Bo wiem jaki mają wpływ. Na bakterie Przez rok jadłem tylko tłuszcz i mięso . Spożycie ww nawet zdrowych robiło komedie owoce,warzywa zero. Teraz już wchodzę na ww ale będa to małe ilości bym czuł się zaj**iście. A nie chodził z bebechem,gazy,zgagi itd
Matteo88 oczywiście jelita się same oczyszczają wystarczy że im na to pozwolisz :) No więc tak popierwsze dieta (warzywa,owoce,orzechy,kefir(możesz go sobie przyrządzić tak jak to robi wujek shefu czyli otwierasz go wylewasz do garnka dajesz płaską łyżeczkę cukru i mielisz jabłko i też wrzucasz do tego mieszasz i zostawiasz na całą noc) trzeba [...]
[...] czy żyć z smakiem" jakkolwiek dziwnie to grzmi ale przesłanie chyba mam słuszne.) jeśli chcesz sobie zrobić coś żeby jak najbardziej kulturystycznego to jedz tylko warzywa+czosnek(niestety ale działa przciwgrzybicznie i antybakteryjnie oczyszcza krew i przewód pokarmowy wątrobe i inne narządy) w każdym posiłku a przd treningowy i po [...]
[...] rozkładu przez enzymy trawienne w celu bycia przyswojonymi przez organizm. Na tych właśnie cukrach jest oparta ta dieta. Znajdują się one w owocach, miodzie, niektórych warzywach i jogurcie. Złożonych cukrów (podwójne cząsteczki (dwusacharydy: laktoza, sacharoza, maltoza i izomaltoza) oraz skrobia (polisacharydy) szczególnie unika się w [...]
[...] z kurczaka są przystępne cenowo i łatwo z ich dostępnością. Na koniec możemy wymienić wysokie walory smakowe. Co jednak można napisać o szpinaku ? Szpinak podobnie jak inne warzywa powinien być elementem naszych diet, szczególnie redukcyjnych. Ma on duże ilości błonnika a także związków o działaniu antyoksydacyjnym. Można tutaj wymienić [...]
[...] organizm nie jest w stanie wyprodukować go samodzielnie. Jeżeli szukamy tego aminokwasu w pożywieniu warto sięgnąć po mięso, produkty nabiałowe, jaja, ryby oraz niektóre warzywa. Leucyna ma bardzo dobre właściwości antykataboliczne, ogranicza wytwarzanie kortyzolu zatem sprzyja zarówno budowie masy mięśniowej jak i redukcji tkanki [...]
[...] organizm nie jest w stanie wyprodukować go samodzielnie. Jeżeli szukamy tego aminokwasu w pożywieniu warto sięgnąć po mięso, produkty nabiałowe, jaja, ryby oraz niektóre warzywa. Leucyna ma bardzo dobre właściwości antykataboliczne, ogranicza wytwarzanie kortyzolu zatem sprzyja zarówno budowie masy mięśniowej jak i redukcji tkanki [...]
Tomek 82 a to, ze Tobie cos takiego pomoglo nie znaczy ze komu innemu pomoze przyczyny tradziku sa rozne Moim zdaniem przyczyn pośrednich jest bardzo dużo, bezpośrednich (jednocześnie dotykających sedna) góra trzy. Napisz jakie wg. Ciebie są te "różne" przyczyny, a ja postaram Ci się zobrazować, o co mi chodziło. Prince06 Niby mógłbym [...]
Ja bym spróbowała jakichś metod naturalnych, tylko z dużą ostrożnością, bo jeśli zacznie się po czymś pogarszać, to od razu przerwać. Na przykład: 1. Smarować na noc żywym (nie pasteryzowanym) jogurtem, kefirem, kwaśnym mlekiem. Wytrzeć papierowym ręcznikiem (nie płukać wodą, bo chodzi o to, żeby jak najwięcej bakterii zostało na skórze), [...]
[...] mg żelazo: 0,4 mg witamina E: 0,2 mg błonnik: 2,1 g Jak widać, osoby chcące przejść na wegetarianizm mają skąd czerpać niezbędne pierwiastki i witaminy. Kiwi jest tego najlepszym przykładem - to istna skarbnica tego co najzdrowsze." info wegetarianie.pl i tu jeszcze coś http://www.poradnia.pl/diety/warzywa-i-owoce/410-owoc-kiwi-krol-witamin
Moim zdaniem kcal za mało - liczyłeś zapotrzebowanie? Białka za dużo wystarczy 160 g, tylko trzeba zadbać o dobre żródła - a Ty masz 600 g nabiału vs 150 g mięsa. Tuńczyk z puszki raz na jakiś czas, nie na co dzień. Tłuszczy za mało, daj z 80 g. Rozkład posiłków i ich kompozycja - hm.. dziwna.. Staraj sie posiłki bilansować tak by w każdym były [...]
Nie. Generalnie chodziło mi o to, że na pewno trzeba wykluczyć warzywa podawane na surowo. Natomiast gotowane/parowane mogą być, jednak najlepiej podawać je w formie "przetartej" Gdzieś, ktoś nawet robił badania na temat kiełków brokułów i ich leczniczych właściwości jeśli chodzi o wrzody. Nie należy się na nic zamykać jednak dużo będzie zależeć [...]
[...] medycznymi i psychoterapeutycznymi. Obniżenie masy ciała osiągnie się łatwiej, kiedy się da pierwszeństwo potrawom o niskiej wartości kalorycznej (chude mięso, owoce, warzywa) i tłuszczowej, jak też ograniczy się wyraźnie węglowodany (cukier, produkty mączne, ziemniaki). Po kuracji należy zachowywać dietę niskokaloryczną bez używania leku [...]
[...] kwaśnego, słonego i gorzkiego. Glutaminian jest głównym składnikiem białek i jest obecny w większości naturalnych produktów spożywczych takich jak mięso, drób, owoce morza, warzywa i mleko. Naturalnie występujący glutaminian jest tradycyjnie wykorzystywany by nadawać smak umami. W przeszłości kilka sporadycznych raportów wykazało, że glutaminian [...]
[...] trądzikiem. Jednak jedno jest pewne - prawidłowe odżywianie nigdy nie zaszkodzi. Dlatego warto do diety włączyć nieprzetworzoną żywność, np. pieczywo pełnoziarniste, surowe warzywa i owoce. Są one zdrowsze od jedzenia typu fast food czy batoników czekolady. 10. Wyciskanie? Nie rób tego sama! Taki zabieg może przeprowadzić jedynie [...]
No hej, wczoraj z treningu wrocilem i juz nie mialem sil pisac. Nie znam sie najlepiej na dietetyce i nie powiem Ci czy dobrze ulozylas plan czy nie wzgledem jakosci tych pokarmow i ich wartosci odzywczych. Znam natomiast pare zasad tworzenia takiego typu rozpisek. 1) Ogolny uklad BTW wyglada na zadawalajacy. 2) Wzgledem dnia rowniez wyglada to [...]
[...] żółte karoteny i inne związki. Na przykład morele czy brzoskwinie są świetnym źródłem karotenów (też bardzo pozytywnie działających na zdrowie), a nawet zupełnie białe warzywa - cebula, czosnek, chrzan są bogate w związki o działaniu prozdrowotnym - wiruso-, grzybo-, bakteriobójczym... Napychając się jednym kolorem/rodzajem owoców czy [...]
[...] zawarte w posiłku ułatwią ich wchłanianie. Preparaty zawierające żelazo znacznie łatwiej będą przyswajane, kiedy weźmiemy je po posiłku, w którego skład wchodziło mięso i warzywa lub owoce zawierające dużą ilość witaminy C. Dla odmiany istnieją tez pewne zależności antagonistyczne wpływające negatywnie na wchłanianie pewnych związków [...]
[...] makarony pełnoziarniste, ryż brązowy, kaszę gryczaną i jęczmienną. Doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych, które wspomagają leczenie prostaty, są natomiast warzywa i owoce. Ze względu na obecność flawonoidów i witamin o właściwościach antyoksydacyjnych (witamina A, C, E) szczególnie polecane są: brukselka, pomidory, kapusta, [...]